Gezonde leefstijl

29 september 2020

Met het sportakkoord als basis bouwen we in de pijler Gezonde Leefstijl verder aan de ontwikkeling van de Beweegroute(s) in Gorinchem. Tevens gaan we onderzoeken in hoeverre er behoefte is aan sport- en beweegmogelijkheden voor ouders ten tijde van het sportmoment van hun kinderen.

Beweegroute

Allereerst zal in de Gildenwijk (in samenwerking met verschillende lokale partijen zoals Yulius en Rivas) een route zichtbaar worden gemaakt met herkenbare wegwijzers, die letterlijk op de straat te vinden zijn. Deze route brengt je langs de mooiste groene plekken in de wijk en stimuleert onderweg tot meer bewegen door middel van verschillende oefeningen voor jong en oud. Langzaamaan zullen deze beweegroutes ook in andere wijken zichtbaar worden. Zo ontstaat uiteindelijk een diverse en uitdagende route die los en/of gecombineerd gevolgd kan worden.

Ouders sportmoment

In het eerste kwartaal van 2021 wordt door middel van een stageopdracht onderzoek gedaan naar de wens van ouders om zelf te bewegen ten tijde van het sportmoment van hun kind(eren). Zowel bij verenigingen als bij ouders zal dit worden gepolst.

Wil je meer informatie over deze pijler van het Sportakkoord? Neem dan contact op met Tanja Pijleman (t.pijleman@gorinchem.nl / 0183 659 435) of Corné van Rosmalen (c.v.rosmalen@gorinchem.nl / 0183 659 431).