Inclusief sporten

In ons lokale sportakkoord ‘de Kracht van Sport-Extra’ is een van de vier thema’s Inclusief sporten in Gorinchem. Spelbepalers uit de stad hebben het volgende idee bedacht: zorg per sportvereniging voor een ambassadeur inclusief sporten. Deze ambassadeur is/wordt het aanspreekpunt voor al het inclusieve aanbod binnen de vereniging. Iedereen mag meedoen en voelt zich welkom op de club is het motto! Gorinchem Beweegt werkt samen met de spelbepalers aan dit belangrijke motto!

Inclusief sporten valt in Gorinchem onder ‘Meedoen door Beweging’. In Gorinchem streven we ernaar alle kwetsbare inwoners met een gezondheidsachterstand mee te laten doen. Dit bevordert de gezondheid en je komt in contact met andere mensen.

Binnen ‘de Kracht van Sport-Extra’ is er extra aandacht voor een ambassadeur bij de vereniging. Het streven is dat iedere Gorcumse vereniging een ambassadeur voor inclusief sporten heeft. Deze persoon fungeert, in eerste instantie, als aanspreekpunt en moet het makkelijker maken om de ‘inclusief sporter’ te verwelkomen op de club en mee te laten doen met het reguliere sporten. Als dit niet mogelijk is, dan zullen er aanpassingen plaatsvinden.

Daarnaast gaan we in gesprek met iedere zorginstelling voor een zorgambassadeur, die aanspreekpunt zal zijn voor de vereniging.

De planning is dat we in Q4 van 2020 de oriƫntatiefase kunnen afronden en in het begin van 2021 in gesprek kunnen met de ambassadeurs. Zo kunnen we per vereniging/ambassadeur kijken welke ondersteuning nodig is.

Wil je meer informatie over deze pijler van het Sportakkoord? Neem dan contact op met Tanja Pijleman (t.pijleman@gorinchem.nl / 0183 659 435) of Sanneke Crok (s.crok@gorinchem.nl / 0183 659 423).

highlightimage

Contactpersonen

Tanja Pijleman
Beweegcoach 'Meedoen door Beweging'
Sanneke Crok
Beleidsmedewerker sport - Meedoen door Beweging