Positief Coachen Gorinchem

Funfactor in het kwadraat

Hoe zorg je dat jeugdspelers minder snel afhaken? Hoe stimuleer je sportiviteit in en om het veld? Wat doe je met fanatieke ouders? Trainers en coaches van jeugdspelers geven aan dat ze hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Positief Coachen is een creatief veelzijdig programma, waarmee je positiviteit op en rond de sportvelden bevordert. Zodat jeugdspelers zich optimaal ontwikkelen en het plezier in hun sport behouden. En het voor trainers en coaches ook leuker wordt. Met meer nadruk op wat wel in plaats van wat niet goed gaat.

Meer om het spel, minder om de winst

Sporten = presteren = winnen. Dat is van oudsher het idee. Natuurlijk is winnen goed en leuk. Maar je hebt niet alles in de hand. Een scheids beslist soms anders. En je bent niet meteen de beste sporter van de wereld. Dat kun je misschien welworden, maar dat hoeft niet.

Nadruk op winnen en presteren, geeft daarom kans op stress en negativiteit. Bij spelers, trainers, coaches én ouders. De truc is om meer te sturen op zelfvertrouwen en plezier. En meer op taken, want die heb je wel onder controle. Daarmee ben je optimistisch en creëer je een positieve sfeer. Waarin spelers zich optimaal ontwikkelen. En… als vanzelf ook nog eens beter gaan presteren.

Kortom, met Positief Coachen maken we het sporten nog leuker. Voor en met iedereen: sporters, trainers, coaches, scheidsrechters én ouders. Want Positief Coachen doen we samen.

Programma voor meer positiviteit

Positief Coachen is te leren. Daarvoor heeft de gemeente Gorinchem samen met sportpsychologiepraktijk MOOOST een kosteloos programma opgesteld dat loopt tijdens het seizoen 2020/2021.Na een eerste kick-off voor verenigingsbesturen, trappen we af met de komische theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’, met herkenbare sportsituaties. Dan geven we een voorzet met een Toolkit vol praktische hulpmiddelen. En tenslotte scoren we met aantrekkelijke workshops voor alle betrokkenen: trainers/coaches, besturen, scheidsrechters en ouders. Resultaat: een veilig en positief sportklimaat.

Wat levert Positief Coachen op?

Positief Coachen maakt sporten nog leuker. Meer zelfvertrouwen, meer optimisme en meer positiviteit geeft nog meer sportplezier voor iedereen. Met bovendien extra voordeel voor verenigingen:

  • Betere sportprestaties
  • Leden blijven langer lid
  • Meer vrijwilligers melden zich aan
  • Vrijwilligers blijven langer actief

Meer informatie en het workshop programma!

Contactpersonen

Maren den Besten
Beleidsmedewerker Sport
Corné van Rosmalen
Buurtsportcoach Gildenwijk & Verenigingsadviseur