Buitenspeeldag 2021

18 mei 2021

Buitenspelen is erg belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats op woensdag 9 juni 2021. Tijdens de nationale Buitenspeeldag willen we kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen.

Doet u ook mee?!

Wilt u ook graag een leuke activiteit organiseren in uw eigen buurt? Laat het ons weten (zo kunnen wij de activiteiten ook onder de aandacht brengen bij de kinderen)! Met onderstaand aanbod wil Gorinchem Beweegt u graag ondersteunen bij de organisatie van een activiteit. Neem gerust contact op met de Buurtsportcoach om dit te bespreken. Laat voor 24 mei weten of u iets wilt gaan organiseren.

Materialen

Heeft u extra sport- en spel materialen nodig? Gorinchem Beweegt heeft sport- en spel materialen die u kunt gebruiken. Wilt u hier meer over weten en materialen lenen dan kunt u dit aanvragen bij buurtsportcoach Quincy Bartens q.bartens@gorinchem.nl

Verbinding leggen binnen de wijk
Wilt u graag een cultuur-, sportaanbieder of andere wijkpartner betrekken bij het organiseren van een activiteit? Neem dan contact op met de Buurtsportcoach uit uw wijk. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden hiervoor.

Voor het lenen van de trampolinekar, springkussen, balance bikes en familieskies kunt u contact opnemen met team Wijkbeheer. Dat kan via wijkcoordinatoren@gorinchem.nl of telefonisch (0183) 659 684.

Inzet subsidie straat en buurtactiviteiten

Wilt u met uw buurt of straat binnen de huidige coronamaatregelen iets organiseren met de inzet van de subsidie straat en buurtactiviteiten informeer dan ook bij de wijkcoordinatoren@gorinchem.nl of telefonisch (0183) 659 684 naar de mogelijkheden.

Inzet activiteiten van de bibliotheek in uw wijk

In samenwerking met de bibliotheek organiseren we tijdens de buitenspeeldag op verschillende plekken in de stad de activiteit Voetbalkoorts. Buitenspelen met een knipoog naar het EK. 2 verschillende leeftijdscategorieën (4-7 en 8-12) doorlopen een mini circuit met voorlezen uit een leuk voetbalboek, voetbalspellen en mogelijk een vragenvuur aan jou lokale voetbalheld. Deze activiteit wordt volledig door ons de bieb begeleid en ondersteund door Gorinchem Beweegt. Wil je dat de activiteit ook op jouw locatie plaatsvindt? Laat het dan uiterlijk vóór 24 mei a.s. weten aan Petra Vriens van de bieb PdeVries@debibliotheekaanzet.nl

Verdeling Buurtsportcoaches per wijk

Heeft u advies of inspiratie nodig voor de invulling van een leuke activiteit op deze dag? De Buurtsportcoach uit uw wijk denkt graag met u mee. Op deze website kunt u de Buurtsportcoach van uw wijk vinden.

Website Jantje Beton

Kijk ook eens op de website van Jantje Beton, hier staan ook ontzettend veel leuke en handige tips en documenten die u kunt gebruiken. Meld je activiteit daar ook aan als alles rond is. Houdt de website in de gaten voor de laatste informatie rondom de buitenspeeldag.

We hopen dat er in iedere wijk in Gorinchem tijdens de Buitenspeeldag leuke activiteiten zullen plaatsvinden zodat kinderen gestimuleerd zullen worden om lekker buiten te gaan spelen.