Buitenspeeldag 2022

09 mei 2022

Buitenspelen is erg belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag.
Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats op woensdag 8 juni 2022. Tijdens de nationale Buitenspeeldag willen we ook kinderen in Gorinchem stimuleren om lekker buiten te gaan spelen.

Doet u ook mee?!
Wilt u ook graag een leuke activiteit organiseren in uw eigen buurt? Laat het ons weten, zo kunnen wij de activiteiten ook onder de aandacht brengen bij de kinderen!
Met onderstaand aanbod wil Gorinchem Beweegt u graag ondersteunen bij de organisatie van een activiteit. Neem gerust contact op met de Buurtsportcoach om dit te bespreken. Laat a.u.b. voor 26 mei weten of u iets wilt gaan organiseren.

Materialen
Heeft u extra sport- en spel materialen nodig? Gorinchem Beweegt heeft sport- en spel materialen die u kunt gebruiken. Let op, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Wilt u materialen lenen dan kunt u dit aangeven bij buurtsportcoach Quincy Bartens (q.bartens@gorinchem.nl).

Advies
Heeft u advies of inspiratie nodig voor de invulling van een leuke activiteit op deze dag? De Buurtsportcoach uit uw wijk denkt graag met u mee.

Verbinding leggen binnen de wijk
Wilt u graag een cultuur-, sportaanbieder of andere wijkpartner betrekken bij het organiseren van een activiteit? Neem dan contact op met de Buurtsportcoach uit uw wijk. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden hiervoor.

Inzet subsidie straat en buurtactiviteiten
Wilt u met uw buurt of straat binnen de huidige coronamaatregelen iets organiseren met de inzet van de subsidie straat en buurtactiviteiten informeer dan ook bij de wijkcoordinatoren@gorinchem.nl of telefonisch (0183) 659 684 naar de mogelijkheden. Ook voor het lenen van de trampolinekar, springkussen, balance bikes en familieskies kunt u contact opnemen met team Wijkbeheer.

Verdeling Buurtsportcoaches per wijk
Hieronder kunt u de Buurtsportcoach van uw wijk vinden.
Ons team – Gorinchem Beweegt

Website Jantje Beton
Kijk ook eens op de website van Jantje Beton, hier staan ook ontzettend veel leuke en handige tips en documenten die u kunt gebruiken. Meld je activiteit daar ook aan als alles rond is. Houdt de website in de gaten voor de laatste informatie rondom de buitenspeeldag.

We hopen dat er in iedere wijk in Gorinchem tijdens de Buitenspeeldag leuke activiteiten zullen plaatsvinden zodat kinderen gestimuleerd zullen worden om lekker buiten te gaan spelen.

Contactpersoon

Quincy Bartens
Buurtsportcoach Binnenstad + Wijdschild