Sjors Sportief trapt af in de Gorcum Sportmaand!

10 september 2020

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Gorinchem ontvangen deze week het Sjors Sportief boekje. In dit boekje staan sportieve activiteiten van Gorcumse sportaanbieders waaraan kinderen (vaak gratis) kunnen deelnemen tijdens de Gorcum Sportmaand. De Sportmaand vindt plaats van 12 september t/m 11 oktober. Een maand waarin je kunt ontdekken welke sport bij jou past!

Tijdens de Sportmaand kun je op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met de Gorcumse sport- en beweegaanbieders. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 9 september inschrijven voor de activiteiten op het nieuwe digitale sportplatform Sjors Sportief.

Gorcum Sportmand

In de Gemeente Gorinchem is het doel dat “iedereen kan meedoen!”. Tijdens de Gorcum Sportmaand is er daarom sportaanbod voor alle doelgroepen. Een mooie kans om kennis te maken met meer dan 50 activiteiten en tal van verschillende aanbieders in Gorinchem. Denk bijvoorbeeld aan atletiek, badminton, dansen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Kortom, keus genoeg! Je kunt jezelf inschrijven voor meerdere activiteiten, dus kom in beweging en ontdek wat bij jou past!  

Iedereen kan meedoen

Alle inwoners de kans geven zich te verbinden aan een sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Gorinchem hiervoor inzet. Dit digitale sportplatform heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft iedereen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en bewegen daarnaast stimuleert het om structureel te blijven bewegen. Dit met dank aan alle Gorcumse aanbieders die hun deuren speciaal voor u open zetten!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Gorinchem Beweegt van de Gemeente Gorinchem. Dit kan via 0183-659425 of gorinchembeweegt@gorinchem.nl 

Contactpersoon

Corné van Rosmalen
Buurtsportcoach Gildenwijk & Verenigingsadviseur