Thuis in beweging

19 augustus 2020

Ook in deze tijd delen we graag verschillende tips met jullie om (thuis) in beweging te blijven. Er zijn namelijk talloze initiatieven, een aantal daarvan vind je hier terug.

  • In Gorinchem dagen we iedereen uit om mee te doen aan de #Gorcumsesportchallenge. Deze is dagelijks te vinden via de social media van Gorinchem Beweegt en Gorkum TV.
  • ‘Bewegen is belangrijk. Voor mensen met een beperking kan het soms een drempel zijn naar de sportschool te gaan. Met TOPFIT kun je nu gratis sporten en waar, wanneer en met wie je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een apparaat dat video’s kan afspelen, zoals smartphone, laptop of tablet’. Het hele artikel lees je op Alles over Sport.
  • Voor wie zichzelf wil uitdagen is er de bingokaart. Probeer hem zo snel mogelijk vol te hebben! Maak het extra uitdagend door anderen te vragen met je mee te strijden, gewoon vanuit eigen huis ? Onderaan dit artikel is hij te downloaden.
  • Door de vragenlijst van Positieve Gezondheid in te vullen kun je kijken hoe jij je gezondheid op dit moment ervaart. We hebben een overzicht voor je gemaakt met allerlei tips en ideeën om aan deze verschillende dimensies van gezondheid te kunnen werken.
  • ’Nu we massaal thuis zitten vanwege corona, zijn veel van ons ineens ouder, leerkracht, thuiswerk-professional en collega in één. En daar komt nu ook de rol van sport- en beweegstimulator bij. In dit artikel krijg je tips en trucs over hoe je als ouder het lesgeven of huiswerk maken voor kinderen van 4 tot 12 jaar leuker maakt. Hoe las je bijvoorbeeld korte beweegmomenten in? En hoe kun je bewegend leren met kinderen? Bewegend leren helpt ze niet alleen bij zelfstandig leren werken. Maar ook bij het verbeteren van hun concentratie.’ Aldus het artikel ‘Thuis bewegend leren, hoe doe je dat als ouder?’ op Alles over Sport.