Gezond gewicht & voeding

15 december 2022

Deze partners kunnen je hierbij helpen:


Gecombineerde Leefstijlinterventie

In Gorinchem bieden we een uitgebreid gratis (groeps)programma aan voor mensen die zich fitter willen voelen en aan de slag willen met hun leefstijl. In dit programma krijg je intensieve begeleiding om met alle leefstijlthema’s aan de slag te gaan, want we weten dat een integrale aanpak (tegelijk werken aan voeding, beweging, stress, slaap, ontspanning) het beste resultaat geeft. Ieder mens is anders en ieder lichaam is anders. Daarom gaan de leefstijlcoaches met jou op zoek naar jouw ideale invulling van een gezonde leefstijl.

Ga naar: www.gli-zhz.nl


FysioPP

Voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Afhankelijk van de gestelde doelen kijkt de diëtist samen met jou op welke manier er hulp nodig is. Soms kan het zijn dat je met een los consult al antwoorden op je vragen heeft en verder aan de slag kunt. Voeding speelt niet alleen een rol als je in gewicht wilt aankomen of afvallen, maar zeker ook bij revalidatie en herstel. Ga je revalideren bij Fysio PP dan wordt het fysieke revalidatie traject gecombineerd met het juiste voedingsplan. Voor kinderen/jongeren die weer lekker in hun vel willen komen heeft FysioPP i.s.m. de gemeente en een psycholoog het SamenFit programma.

Ga naar: www.fysiopp.nl


Gewichtsconsulent Marijke

In de trajecten die Marijke aanbiedt gaat ze samen met jou ervoor zorgen dat je een goede relatie met eten ontwikkelt. Er is geen goed of fout. Het gaat om de kwaliteit van eten in alle opzichten. Wat is jouw diepste verlangen om te werken aan een gezonde leefstijl? Welke valkuilen en gewoontes kunnen we doorbreken om jou alle energie van de wereld te geven!

Ga naar: www.gewichtscoachmarijke.nl


Leefstijlcoaching met Monique den Breejen

Monique begeleidt jou naar een gezonde leefstijl door jouw hormonen in balans te brengen. Stap voor stap integreren we een gezonde leefstijl in jouw dagelijks leven met als doel een blijvende leefstijl verandering. Hierdoor voel je je fitter en krijg je opnieuw energie om de dingen te doen die jij van waarde vindt.

Ga naar: www.moniquedenbreejen.nl


Volwaarde met Marianne van der Linden

Een nieuwe leefstijl aanleren gaat niet zonder slag of stoot. Los van de juiste kennis en vaardigheden, is het vaak moeilijk er echt de tijd voor te maken en door te zetten, wanneer het lastig wordt. Marianne biedt je een programma van 12 weken aan, waarin de pijlers, voeding, beweging, verzorging, psyche, ontspanning, slaap en omgeving aan bod komen. Zo gaat Marianne met je totale leefstijl aan de slag en werk je gezamenlijk naar een blijvend resultaat toe.

Ga naar: www.volwaarde.nl   


Vitamine Kantine

In deze hectische tijd en altijd drukke maatschappij wordt gezond eten steeds belangrijker, maar er is ook steeds minder tijd voor. De Vitamine Kantine biedt gezond eten, van een zo eerlijk mogelijke afkomst. Je hoeft je geen zorgen te maken om ongezonde toevoegingen of onnodige verspilling, omdat van de ingrediënten recht voor je neus een maaltijd wordt gemaakt. Bovendien circulair en seizoensgebonden!

Ga naar: www.devitaminekantine.nl  


GGD ZHZ/Wij zijn zelf het medicijn

Een gezonde leefstijl helpt om de kans op het krijgen van dementie met wel 40% te verkleinen. Inwoners tussen 40 en 75 jaar hier bewust van maken, is het doel van de campagne We zijn zelf het medicijn Zuid-Holland Zuid. Op de website vind je tal van inzichten en manieren om te bewegen, nieuwsgierig te zijn en gezond te eten. Met de drie leefstijladviezen kan iedereen – stapje voor stapje – zijn leefstijl verbeteren.

Ga naar: www.wijzijnzelfhetmedicijn.nl/zuid-holland-zuid


Gezondheidscentrum Leven

De kernwaarden van deze Gorinchemse (huisartsen)praktijk is het bieden van persoonsgerichte en continue zorg met een focus op Leefstijl, Welzijn en Preventie. Wij richten ons op het gezond houden van onze patiënten. Bij Gezondheidscentrum Leven wordt de huisartsenzorg op een persoonlijke en professionele wijze uitgeoefend. Er is meer aandacht en tijd voor de patiënt en positieve gezondheid staat centraal.

Ga naar: www.gezondheidscentrumleven.nl


Joy Voeding en gewicht

Wil je graag advies op het gebied van voeding, gewicht of een gezonde leefstijl, dan ben je bij Joy Voeding en Gewicht aan het goede adres. Ik help jou je persoonlijke doelen te bereiken. We kijken samen waar je valkuilen zitten en voeren veranderingen door. Op een positieve manier. Ik geef je net dat kleine duwtje in de goede richting. Ik ben er voor jou! Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek (gratis en vrijblijvend). Ik hoop je gauw in mijn praktijk te mogen verwelkomen!

Ga naar: www.joyvoedingengewicht.nl


Boutique Énergique met Esther van Hoof 

Esther geeft je persoonlijk advies op het gebied van voeding en beweging voor een gezond gewicht. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen, advies over jouw voedingspatroon of een totale gezondere leefstijl wilt nastreven, Esther bied de ondersteuning die je kan helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en je weer Énergique te voelen. Tijdens de trajecten kijken we naar het totale plaatje, dus niet alleen naar wat je eet, maar ook waarom je eet (het emotie-eten) zodat je leert hoe je je gedrag daarin kunt veranderen. Daarnaast bekijken ook waar jij beweging uithaalt zodat je inzichten krijgt in jouw totale leefstijl. Op die manier kunnen we ontdekken welk gezond en gebalanceerd voedings- en beweegpatroon bij jou past, zodat je je fit voelt en bruist van energie. Start vandaag nog jouw reis naar een gezonde leefstijl!