Over ons

Gorinchem Beweegt bestaat uit 5 Buurtsportcoaches, een Beweegcoach Meedoen door Beweging, een Beweegcoach Senioren, een Beweegcoach Zorg, een Eventcoach, een Verenigingsadviseur en een Programma ondersteuner.

Buurtsportcoaches

Iedere wijk heeft zijn eigen Buurtsportcoach, die op basis van behoeften van partners aanbieders en burgers, advisering op maat biedt. De Buurtsportcoach brengt partijen uit de wijk samen en helpt nieuwe initiatieven op weg. Het doel is om de advisering en ondersteuning af te bouwen en de initiatieven op eigen kracht verder te laten ontwikkelen. Elke sportvereniging is gekoppeld aan een Buurtsportcoach, die vanuit de rol van Verenigingsadviseur ondersteuning biedt.

Beweegcoach Meedoen door Beweging

De Beweegcoach Meedoen door Beweging richt zich op de inzet van sport en bewegen als middel om mee te (blijven) doen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, mensen die een beperking hebben of ervaren, mensen met depressie klachten, mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, etc. Samen met zorgpartners werkt de Beweegcoach aan bewegingsgerichte zorg, zodat mensen zo lang mogelijk ‘in beweging blijven’ binnen hun persoonlijke mogelijkheden.

Beweegcoach Senioren

SeniorenFit is speciaal ontwikkeld voor de Gorcumse senioren. Het doel van de Beweegcoach Senioren is om een geschikt (beweeg)aanbod te creëren voor senioren, waaraan iedereen kan meedoen. Gezelligheid staat voorop!

Beweegcoach Zorg

Per 2 april 2018 is de Beweegcoach Zorg aan de slag gegaan bij de zorgpartijen ASVZ, Syndion, Philadelphia en de Hoop. De Beweegcoach Zorg zorgt er samen met medewerkers van de deelnemende zorgpartijen voor dat er structureel meer aandacht komt voor een gezonde leefstijl en beweging in de zorg. De cliënten zelf worden door de Beweegcoach dus maar beperkt begeleid; we ondersteunen en inspireren hun begeleiders. Juist door die inzet van de eigen medewerkers kunnen de zorgpartijen de uitgangspunten van de Beweegcoach in de organisatie verankeren.

Eventcoach

De Eventcoach faciliteert een aantal events zoals het Zomerprogramma en de Gorcum Sportmaand. Tijdens deze events hebben sport- en cultuuraanbieders de mogelijkheid om hun aanbod op een laagdrempelige manier te presenteren aan de inwoners van de stad.

De Eventcoach faciliteert een aantal events zoals de Gorcum Sportmaand en de Sjors Sportief weken. Tijdens deze events hebben de sportaanbieders de mogelijkheid om hun aanbod op een laagdrempelige manier te presenteren aan de inwoners van de stad. Daarnaast houdt de Eventcoach zich bezig met het schoolschaatsen tijdens het Winterfestijn en met de gezonde leefstijlpilot FitGaaf! Kinderen leren makkelijker om gezonde keuzes te maken en gezond op te groeien door FitGaaf!