Ons team

Gorinchem Beweegt zet breed in op sportstimulering, gezonde leefstijl en het versterken van burgerinitiatieven. Het team bestaat uit 5 Buurtsportcoaches, een Beweegcoach Meedoen door Beweging, een Beweegcoach Senioren, een Beweegcoach Zorg, een Eventcoach, een Verenigingsadviseur en een Programma ondersteuner.

Gorinchem Beweegt werkt nauw samen met 2 Cultuurcoaches en wordt aangestuurd door 4 Beleidsmedewerkers Sport.

Buurtsportcoaches

Elke wijk heeft zijn eigen Buurtsportcoach die op basis van behoeften van partners, aanbieders en burgers, advisering op maat biedt. De Buurtsportcoach brengt partijen uit de wijk samen en helpt nieuwe initiatieven op weg. Het doel is om de advisering en ondersteuning af te bouwen en de initiatieven op eigen kracht verder te laten ontwikkelen. Elke sportvereniging is gekoppeld aan één van de Buurtsportcoaches, die vanuit de rol van Verenigingsadviseur ondersteuning biedt.

Sabine van der Wal
Buurtsportcoach Gorinchem-Oost
Sjoerd Boons
Beleidsmedewerker Sport & Buurtsportcoach Lingewijk
Corné van Rosmalen
Buurtsportcoach Gildenwijk & Verenigingsadviseur
Marleen Visser
Buurtsportcoach Wijdschild + Binnenstad
Quincy Bartens
Buurtsportcoach Haarwijk + Stalkaarsen

Beweegcoach ‘Meedoen door Beweging’

De Beweegcoach ‘Meedoen door Beweging’ richt zich op de inzet van sport en bewegen als middel om mee te (blijven) doen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, mensen die een beperking hebben of ervaren, mensen met depressie klachten, mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, etc. Samen met zorgpartners werkt de Beweegcoach aan bewegingsgerichte zorg, zodat mensen zo lang mogelijk ‘in beweging blijven’ binnen hun persoonlijke mogelijkheden.

Tanja Pijleman
Beweegcoach 'Meedoen door Beweging'

Beweegcoach Zorg

De Beweegcoach Zorg zorgt er samen met medewerkers van de deelnemende zorgpartijen voor dat er structureel meer aandacht komt voor een gezonde leefstijl en beweging in de zorg. De cliënten zelf worden door de beweegcoach dus maar beperkt begeleid; we ondersteunen en inspireren hun begeleiders. Juist door de inzet van de eigen medewerkers kunnen de zorgpartijen de uitgangspunten van de Beweegcoach in de organisatie verankeren.

Maud van Boxtel
Beweegcoach zorg

Beweegcoach Senioren

De Beweegcoach Senioren zet zich in voor de senioren in Gorinchem met het project SeniorenFit. Het doel van SeniorenFit is om voor senioren een geschikt (beweeg)aanbod te creëren waaraan ieder niveau kan meedoen. Gezelligheid staat voorop!

Lotte Blok
Beweegcoach Senioren

Eventcoach

De Eventcoach faciliteert een aantal events zoals de Sjors Sportief weken, Sportgala, Open Havendag en de Gorcum Sportmaand. Tijdens deze events hebben sport- en cultuuraanbieders de mogelijkheid om hun aanbod op een laagdrempelige manier te presenteren aan de inwoners van de stad. Andere projecten waar de Eventcoach zich mee bezig houdt: Gezonde leefstijl project, schoolschaatsen en de schoolsporttoernooien voor het Primair Onderwijs.

Margot Willemse
Eventcoach

Verenigingsadviseur

De verenigingsadviseur houdt het overzicht wat betreft verenigingsadvies. Iedere Buurtsportcoach ondersteunt een aantal verenigingen, waarbij de verenigingsadviseur overkoepelend is. Het traject Positief Coachen Gorinchem wordt geleid door de verenigingsadviseur.

Corné van Rosmalen
Buurtsportcoach Gildenwijk & Verenigingsadviseur

Programma ondersteuner

Als spin in het web zorgt de programma ondersteuner ervoor dat team Gorinchem Beweegt in staat wordt gesteld het werk zo goed mogelijk uit te voeren. Ze ondersteunt het team, vaak op de achtergrond, in het organiseren van diverse activiteiten en evenementen.

Jolanda Zillig
Programma ondersteuner

Beleidsmedewerker Sport

Sanneke Crok
Beleidsmedewerker sport - Meedoen door Beweging
Niels den Dekker
Beleidsmedewerker Sport - Sportieve ruimte
Maren den Besten
Beleidsmedewerker Sport
Sjoerd Boons
Beleidsmedewerker Sport & Buurtsportcoach Lingewijk