Beweegrondje

28 september 2021

In verschillende wijken van Gorinchem liggen er beweegrondjes, onderaan deze tekst kun je alle locaties terugvinden. Tijdens een beweegrondje word je uitgedaagd beweegoefeningen te doen tijdens het wandelen in de buitenlucht. Deze oefeningen kom je tegen als je het beweegrondje volgt. Onderweg kom je verschillende tegels tegen met pijlen of poppetjes, die laten zien welke oefening je kunt doen. Deze kun je op je eigen niveau uitvoeren en herhalen. Hoe vaker je een beweegrondje doet, hoe langer je de oefeningen kan volhouden.

Tijdens de wandeling kom je langs verschillende mooie plekken in de wijk. Of je nu jong, oud, kind of volwassen bent, iedereen kan meedoen. Het rondje is geschikt voor ieder niveau, want je bepaalt zelf hoe vaak je een oefening herhaalt. Ook kun je kiezen om hem juist lopend of joggend te doen.

Het beweegrondje brengt je ook langs een beweegbank waar je op eigen niveau verschillende oefeningen kan doen. Wil je meer weten over de beweegbank ga dan naar: De beweegbank

Veel beweegplezier!

Hierboven zie je de plattegrond van het beweegrondje Haarwijk. Je kunt hierop klikken om de plattegrond te bekijken. Deze ronde van 2 kilometer loopt door de wijk en het park en brengt je hier weer terug. Bij de speeltuintjes kun je zelf een leuke oefening verzinnen om uit te voeren.

Hierboven zie je de plattegrond van het beweegrondje Gildenwijk. Je kunt hierop klikken om de plattegrond te bekijken. Deze ronde van 1,6 kilometer loopt door het park en brengt je hier weer terug.

Hierboven zie je de plattegrond van het beweegrondje WZC de Schutse. Je kunt klikken om de plattegrond te bekijken. Deze ronde van 0,5 km loopt om de Schutse heen, er zijn ook mogelijkheden om de route te verkorten. Onderweg kom je verschillende oefeningen tegen die je op je eigen niveau en staand of vanuit een rolstoel kan uitvoeren en herhalen.

Hierboven zie je de plattegrond van het beweegrondje Wijdschild. Deze ronde van 1,6 km loopt door de wijk en brengt je hier weer terug. Onderweg kom je verschillende oefeningen tegen die je op je eigen niveau kan uitvoeren en herhalen. Bij de speeltuin kun je zelf een leuke oefening verzinnen.

Dit is de start van het beweegrondje Hoog Dalem. Deze ronde van 2,3 km loopt door de wijk en brengt je hier weer terug.
Onderweg kom je verschillende oefeningen tegen die je op je eigen niveau kan uitvoeren en herhalen. Bij de speeltuin kun je zelf een leuke oefening verzinnen.