Beweging

15 december 2022

Deze partners kunnen je hierbij helpen:

Fitwalk met Susanne van der Meer en Monique den Breejen

  • FitWalk Power is krachtig wandelen, afgewisseld met gevarieerde oefeningen. Tijdens een training lopen we buiten in een stevig tempo. De training duurt in totaal één uur. Uitgangspunt is dat je op iedere leeftijd sportief en actief bezig kunt zijn op je eigen niveau.
  • Daarnaast wordt er ook Fitwalk mind aangeboden. FitWalk Mind is een Mindfulness-based programma, in de buitenlucht, waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging komt tijdens een wandeling van 3 tot 5 kilometer. Iedere les heeft een ander thema en duurt anderhalf uur, inclusief een kopje thee.

    Ga naar: www.moniquedenbreejen/fitwalk

Sport in Gorinchem:

Op zoek naar een leuke sport- en of cultuuractiviteit? Op de website van de gemeente Gorinchem vind je het complete sport- en cultuuraanbod in Gorinchem, aangeboden door lokale partners. Zij heten je van harte welkom bij hun activiteiten. Via dit platform kun je je direct inschrijven voor activiteiten naar keuze. Er zit voor ieder wat leuks tussen!

Ga naar: www.sportencultuuringorinchem.nl


Chillicious met Cisca den Boer

De Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong werkt bijzonder snel en effectief. Voor meer rust en overzicht of gewoon een moment voor jezelf. Om een krachtiger, gezonder en soepeler lichaam te hebben. Door de oefeningen ervaar je meer energie, positiviteit en vitaliteit en gelijk minder stress.

Ga naar: www.chillicious.nl


Sporten bij FysioPP

Wil je lekker gaan sporten in kleine groepjes? Dat kan bij fyioPP! Voor elke leeftijd en op elk niveau hebben zij beweeggroepjes. Er wordt in kleine groepjes gesport met een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. De oefeningen zijn altijd gevarieerd. De sportlessen vinden plaats op de locatie van FysioPP in Vuren. Er is o.a. een HIIT circuit (elk niveau), een beweegcircuit voor senioren, krachtcircuit spelsport en duursport.

Ga naar: www.fysiopp.nl


Wandelen met Gorinchem Gezond

Heerlijk wandelen wanneer het jou uitkomt. Dat kan via de (gratis) strava app/club Gorinchem Gezond. Zet bij Sport altijd “hardloopsessie” aan (ook als je wandelt). Regelmatig hebben we challenges waarmee leuke prijzen zijn te winnen.

Ga naar: www.gorinchembeweegt.nl/gezond


SeniorenFit met Lotte Blok van de gemeente

SeniorenFit is voor de Gorcumse 65-plussers. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals beweeg- en wandelgroepen, culturele en sociale activiteiten. Zo kunt u (meer) gaan bewegen of nieuwe activiteiten ondernemen. Gezondheid en gezelligheid staan voorop!

Meer info: www.gorinchembeweegt.nl/seniorenfit


Slow Sports lessen door Sportcoaching by Wenda

Een heel belangrijk onderdeel als het gaat om een gezonde(re) leefstijl is toch wel bewegen. Dat lijkt zo eenvoudig maar dat is voor veel mensen best lastig. Als een sportschool niet past bij je, een team sport lukt ook niet of voelt niet goed….wat dan? Daarom geef ik voor iedereen die hier tegenaan loopt Slow Sports lessen. Wat is dat dan? 
Slow Sports is in feite sporten op je eigen niveau maar wel in een motiverende groep mensen die tegen hetzelfde probleem aan lopen. We wandelen, doen spierversterkende oefeneningen, werken aan conditie en balans. En dat allemaal op je eigen niveau. Gezelligheid is zeker een belangrijk onderdeel want juist dan komt iedereen graag weer terug. Iedereen telt en mag er zijn op haar/ zijn manier. De drempel of mensen hier wel of niet bij aan kunnen sluiten is laag. Iedereen die zelfstandig 2 a 3 kilometer rustig kan wandelen, kan mee doen. 

De lessen zijn op vrijdag en zaterdagochtend om 9 tot 10 uur in het Lingebos en op woensdagochtend in Heukelum.
De kosten zijn €7,50 per les. Er wordt gewerkt met een strippenkaart van 10 lessen. Het voordeel is dat als je een keertje niet kan, dit niet onnodig geld kost. Een proefles is altijd gratis, dus kom het vooral eens proberen en zelf ervaren! 

Contact: 06 38723866 of meer informatie op de Facebook-pagina SlowSports Gorinchem.