Suikermagazine Fris & Fit en Suikerposter

06 juni 2023

Suikerposter & Suikermagazine

Veel mensen hebben sterke behoefte aan suikers. Wist je dat we gemiddeld 122 gram suiker per dag eten? Dat komt neer op 30 (!) suikerklontjes per dag en 44,5 kilo suiker per jaar. Het zorgt onder andere voor overgewicht, je ontwikkelt sneller diabetes type 2, Hart en vaatziekten en is een voedingsbodem voor kanker. Genoeg reden om hier iets aan te doen met Gorinchem Gezond lijkt ons.

Poster

Ook supermarktketen PLUS Elbert van den Doel vindt gezond en goed eten en drinken erg belangrijk. Daarom wilden zij graag mee werken aan de poster “Hoeveel suiker krijg jij binnen?”. Vandaag overhandigen we de eerste poster aan Elbert van de Doel, waarmee de campagne officieel van start gaat. De poster ga je op veel plekken in de stad terugzien zoals op scholen, sportverenigingen, wijkcentra, huisartspraktijken etc.

Klik hier voor de poster: Poster-Suikercampagne.pdf

Suikermagazine

Naast de poster is er een magazine Fris & fit, met minder suiker meer energie gemaakt. Hierin vind je meer informatie over wat suiker in je lichaam doet, feiten & fabels, tips om de zoete drang te verminderen en nog veel meer. Het magazine wordt verspreid in de stad en is ook online te vinden op de website Gorinchem Beweegt.

Klik hier voor het suikermagazine: Suikermagazine – A4 – digitaal