Ontspanning & Slaap

15 december 2022

Onderstaande partners kunnen je helpen bij meer ontspanning en een goede nachtrust:


Chillicious met Cisca den Boer

De Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong werkt bijzonder snel en effectief. Voor meer rust en overzicht of gewoon een moment voor jezelf. Hoe minder stress hoe beter voor je! Het biedt je een lifestyle voor een comfortabel leven waarin je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gezond bent en blijft. Chi Neng Qigong helpt je letterlijk en figuurlijk soepeler mee te bewegen en ondertussen goed in balans te blijven. Je ontwikkelt een vitale leefstijl die precies bij jou als uniek persoon past. Pstt…Ken je het  boek “In 10 stappen lekker in je vel. Beweeg eenvoudig naar een gezonder leven” al? Boordevol tips, informatie, praktijkvoorbeelden en oefeningen om overeind te blijven in alle hectiek. Je kunt er hier alles over lezen, ook reviews, en het direct gesigneerd bestellen. Of ga naar de bibliotheek.

Ga naar: www.chillicious.nl


HeartMath & RTT met Janet Buel

  • HeartMath: Als je houdt van een praktische en meetbare manier van coaching/therapie en als jouw hulpvraag met name is gericht op het verminderen van stress en vergroten van je veerkracht, kun je aan de slag met het HeartMath traject. In dit traject leert Janet je door middel van ademhaling en visualisatie om je hartcoherentie en zenuwstelsel te resetten. Zij maakt hierbij gebruik van zogenaamde biofeedback apparatuur zodat je direct kunt meten of de oefeningen effect hebben.
  • Rapid Transformational Therapy (RTT): Als je aan de slag wilt met een specifieke blokkade, een lichamelijke klacht, een ongezond patroon of mentale blokkades dan kun je met mij werken door een RTT-sessie te boeken. Door middel van hypnose gaan we op zoek naar belemmerende overtuigingen die ervoor zorgen dat jij vast blijft zitten in de situatie waarin je nu zit. Als we deze hebben gevonden gaan we samen er voor zorgen dat deze overtuigingen worden losgelaten.

Meer info: www.yourexpandition.com


In evenwicht met Petra

Kom in evenwicht met Petra! Dat kan met diverse massages, klankschalensessies en mindfulness samen met je kind. Wil je liever niet zo lang op de massagetafel? Dan is de stoelmassage op de stoel of een kortere massage mogelijk.

Ga naar: www.inevenwichtmetpetra.nl


Wandel & natuurcoaching met Monique den Breejen

Ben je graag buiten in de natuur? Verlang jij naar meer balans in je leven, rust in je hoofd en/of meer energie? Ontdek de kracht van wandel- en natuurcoaching! Monique neemt je mee naar het mooie Lingebos voor een coachingssessie in de natuur. De natuur biedt inzicht. Je krijgt praktische tools op diverse leefstijlgebieden zoals voeding, beweging, ontspanning en ademhaling. Samen kijken jullie welke eerste stap jij kunt zetten naar een gezonde(re) leefstijl. 

Ga naar: https://moniquedenbreejen.nl/


Nieuw in Gorinchem: Tikva® Stretch & Relax!

Tikva® is er voor jou als je fysiek wilt bewegen en als je innerlijk tot rust en ontspanning wilt komen. De rustige bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze vergroten je mobiliteit, zorgen voor een betere ademhaling en bevorderen de bloedcirculatie. Het lijkt op yoga, maar dan met een christelijke basis. Er worden tijdens de les bijbelwoorden voorgelezen die hoop, kracht en inspiratie geven. 

Gratis les voor minima op maandag 14.00 uur bij het Leger des Heils, Nicolaas Pieckstraat 43-45.

Kom vrijblijvend langs, wees welkom!

Ga naar: www.moniquedenbreejen.nl/tikva


Relaxed bevallen vanuit regie Geboortecoach Etske Blom

Een goede voorbereiding op de bevalling is van cruciaal belang omdat het verschillende voordelen biedt voor zowel de aanstaande moeder als haar partner.
RBVR Geboortecoach Etske biedt een down to earth geboortevoorbereidingsprogramma wat verder gaat dan de standaard ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
Het uitgangspunt is een zo mooi mogelijke bevalervaring creëren ongeacht hoe en waar de bevalling plaats vindt. In regie blijven en ten alle tijden op gelijkwaardige manier kunnen communiceren met je zorgverleners. Het programma is zowel live als online, privé en in groepsverband te volgen.

Ga naar: www.etskeblom.nl


Meer energie, balans en rust in je leven? Boutique Énergique met Esther van Hoof

Dan ben je hier aan het juiste adres. Af en toe een beetje stress is prima, het wordt alleen problematisch al de stress chronisch wordt. Je herkent het vast wel, je stelt steeds hogere eisen aan jezelf. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt en dat je alle ballen niet meer goed in de lucht kunt houden. Dat je geen energie en zin meer hebt in de dingen die je vroeger leuk vond om te doen. Dat je minder vrolijk bent en minder lacht. Dan is het echt de moeite waar om voor jezelf te kiezen! Esther’s coaching is erop gericht om jou te helpen je beste zelf te worden, zowel fysiek als mentaal. Boutique Énergique gelooft in de kracht van persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw behoeften. Samen gaan we kijken hoe we jouw veerkracht en vitaliteit kunnen vergroten op een manier die bij je past. Aan de hand van praktische tools krijg je inzicht in je levensstijl, gewoontes en je krijgt hulpmiddelen om stress te verminderen en je veerkracht weer op te bouwen. Je gaat leren om gezonde grenzen te stellen zodat je weer in contact kunt komen met je innerlijke kracht. Ben jij klaar om jouw unieke reis naar een gezonder en vitaler leven te starten? 

Ga naar: www.boutique-energique.nl