Programma Leefstijlfestival woensdag 15 mei

De derde editie van de Gorinchem Gezond Week staat voor de deur. Alle inwoners van Gorinchem zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een week vol activiteiten gericht op een gezonde leefstijl. Gorinchem Gezond Week 2024 – Gorinchem Beweegt . Van 13 mei tot 18 mei kunnen buurtbewoners terecht bij diverse locaties zoals wijkcentra, sportpunten, de LimonadeBrigade, de Rozenobel en meer.

Eén van de hoofd-evenementen is het Leefstijlfestival op 15 mei van 14.30 tot 20.00 uur op het Gildenplein. Tijdens dit festival kun je je laten inspireren door gasten zoals Redouan Ait Chitt, Esmay Usmany en het duo Jaap Seidell & Lili Genee. Zo geeft Lili, de vrouw van Wilfred Genee, samen met Jaap het gesprek aan  over “voeding en verleidingen”, met een interactief deel waarbij mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan over waar ze zelf tegenaan lopen. Esmay schrijft persoonlijke gedichten over leefstijl en Redouan doet een breakdance-act. Verder zijn er tijdens het Leefstijlfestival gratis gezondheid checks te doen. Zo kun je je BMI, bloeddruk, vitamine D en cholesterol laten testen en daarna de resultaten bespreken met een leefstijlcoach, tijdens een gesprek over leefstijl.

Vervolgens kun je door naar allerlei pleinen: beweging, voeding, ontspanning/slaap en zingeving/sociaal. Er zijn diverse kraampjes, waarbij je informatie kunt krijgen over activiteiten en kinderen kunnen zich laten schminken in het thema “fruit’.

Je kan je ook gelijk inschrijven bij allerlei aanbieders voor activiteiten na 15 mei. Hierbij kan je denken aan: Een workshop stress verminderen d.m.v. ademhalingstechnieken, Start-to-FitWalk Cursus. Wandelen, een Workshop Chinese yoga (Chi Neng Qigong), Workshop Tuinieren, workshop ‘eet ik wel gezond?’ en nog veel meer.

Buiten is er voor kinderen en jongeren een free running parcours van Tantum freerunning i.s.m. The mall. En het Trimbos Instituut staat er met de “Ik-stop-nu-bus” (www.ikstopnu.nl).

Wil je meer weten? Bezoek onze website www.gorinchembeweegt.nl/gezond en extra informatie. Volg ons op sociale media voor updates over het leefstijlfestival.

Gorinchem Gezond Week 2024

De derde editie van de Gorinchem Gezond Week staat voor de deur.

Alle inwoners van Gorinchem zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een week vol activiteiten gericht op een gezonde leefstijl. Van 13 mei tot 18 mei ’24 kunnen buurtbewoners terecht bij diverse locaties zoals wijkcentra, sportpunten, de VVV, de Limonadebrigade, in gesprek met een leefstijlarts & fysiotherapeut etc. De Lidl sponsort voor deze week snoepgroente en vitamini-knuffels.

Deze week wordt mogelijk gemaakt door Gorinchem Gezond, een mooie samenwerking tussen Gemeente Gorinchem en diverse maatschappelijke partners uit onze gemeente. Samen laten we zien dat een gezond leven binnen handbereik ligt.

Gezondheid hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, het zit in de kleine dingen. Kleine stappen maken een groot verschil. Je maakt zelf de keuze, maar je hoeft het niet alleen te doen. Gorinchem Gezond helpt. We stimuleren en faciliteren gezonde keuzes rondom voeding, beweging, ontspanning, slaap, zingeving, verbinding met anderen en verbinding met jezelf.

Wil je meer weten? Bezoek onze website www.gorinchembeweegt.nl/gezond en extra informatie. Volg ons op sociale media voor updates over Gorinchem Gezond Week 2024.

De sportpunten gaan weer naar buiten!

Let op: van maandag 29 april tot vrijdag 10 mei zijn er geen sportpunten in verband met de meivakantie.
Na de meivakantie gaan we weer naar buiten! Kijk op de flyer voor de locaties en tijden! Iedereen een fijne vakantie gewenst!

Cursus vallen en opstaan

Verminder het risico op vallen

Bij mensen die ouder worden, neemt het risico op vallen toe, wat ernstige verwondingen kan veroorzaken en de zelfstandigheid kan beïnvloeden. De cursus “Met vallen en opstaan” is ontworpen om dit risico te verminderen of te voorkomen.

De cursus, die tien weken duurt, behandelt strategieën om vallen te voorkomen, hoe te vallen en weer op te staan. Na afloop van de cursus zult u zich zekerder voelen tijdens uw dagelijkse activiteiten. U leert over het belang van lichaamsbeweging, goede voeding en hoe u uw huis veiliger kunt maken. Iedereen die meer zelfvertrouwen wil krijgen, is welkom om deel te nemen, maar het is belangrijk dat u goed kunt lopen. De cursus wordt in groepsverband wordt gegeven.

Cursus 1:
Locatie : Gymzaal, Heerenlaantje 18
Wanneer: Maandagmiddag 22 april van 14.15 tot 15.45 uur

Cursus 2:
Locatie: Dalemplein, Kruithoorn 5
Wanneer: Woensdag 24 april van 9.45 tot 11.15 uur

De kosten bedragen €10,-. U kunt zich aanmelden voor de cursus bij Joy Stam via e-mail: j.stam@gorinchem.nl of telefonisch op 0183-659404.

Bijeenkomst campagne “Vrijwilligers maken Gorinchem”

Is jouw vereniging/organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers?

Dan is dit het goede moment om aan te haken bij de vrijwilligerscampagne “Vrijwilligers maken Gorinchem”. Met posters, flyers, modeladvertenties die je makkelijk op maat maakt en met een complete toolkit, helpen we je effectief vrijwilligers te werven. En… huidige vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Bekijk de uitnodiging (via onderstaande link) voor alle informatie over de bijeenkomst die we hiervoor organiseren op maandagavond 13 mei en meld je aan!

Doe ook mee op maandag 13 mei! (email-provider.eu)

Zijn er vragen? Neem gerust contact met ons op!

Citytrainers Gorinchem gaat van start!

Werk aan jouw succes!

Denk je weleens mijn stad is saai? Denk je ook weleens dit kan ik beter doen? Houd je van organiseren of wil je dit leren? Ben je tussen de 13 en 23 jaar oud? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als jij wilt bijdragen aan een sportieve, creatieve en sociale stad, dan ben je hier op de juiste plek!

Citytrainers zijn jongeren die door een training in staat zijn culturele of sportieve activiteiten te begeleiden en te organiseren in Gorinchem. Zet jouw talent in en samen maken we de stad nog leuker!

Mocht je geen idee hebben wat je ermee kan, denk dan bijvoorbeeld aan het organiseren van een toernooi of workshop, of het bedenken en uitvoeren van een muzikale middag. Maar ook het opzetten van bijvoorbeeld een skate evenement is absoluut mogelijk. Er valt als Citytrainer in opleiding zoveel te ontdekken en te leren over jouw eigen talenten, stad en mogelijkheden.

Check het filmpje van de gemeente ’s-Hertogenbosch voor een beter beeld.

Nederlands: https://youtu.be/_vOOiomxhWY
Engelse ondertiteling: ENGELS Citytrainers2021 TotaalVideo SUB ENG 1 (youtube.com)

In mei gaan we van start! Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor Citytrainers Gorinchem via deze link: https://forms.office.com/e/4AbgPff2GZ

Bijeenkomsten:

  • Startbijeenkomst 7 mei 16:30 – 17:30 Centraalpunt
  • Training 1 21 mei 16:30 – 19:00 Dalemplein
  • Training 2 28 mei 16:30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 3 4 juni 16:30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 4 11 juni 16.30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 5 18 juni 16:30 – 19:00 Dalemplein
  • Training 6 2 juli 16:30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 7 9 juli 16:30 – 19.00 Dalemplein
  • Terugkom moment 3 september 16:30 – 19:00 Dalemplein

* De locaties en tijden zijn nog onder voorbehoud
**mocht je op een van de datums niet kunnen dan kan er altijd in overleg gekeken worden naar de mogelijkheden

Positief Coachen Gorinchem
Positief Coachen is een creatief veelzijdig programma, waarmee je positiviteit op en rond de sportvelden bevordert. Zodat jeugdspelers zich optimaal ontwikkelen en het plezier in hun sport behouden. En het voor trainers en coaches ook leuker wordt. Met meer nadruk op wat wel in plaats van wat niet goed gaat.
Vrijwilligers maken Gorinchem
Met deze campagne word je geholpen om vrijwilligers te werven. Hoe pak je dit nu aan? Met posters, flyers, krantenartikelen, modeladvertenties die je makkelijk op maat maakt, een vacaturebank op samengorinchem.nl plus een complete toolkit helpen we je effectief vrijwilligers te werven. En… huidige vrijwilligers in het zonnetje te zetten. We nodigen je van harte uit om aan deze campagne mee te doen.
Gorinchem Gezond
Steeds meer mensen worden zich (mede door alle maatschappelijke ontwikkelingen) nog bewuster van het belang van een goede gezondheid. Met een ongezonde leefstijl maak je eerder kans om minder vitaal te zijn. Gezondheid is het thema van de dag geworden. Maar hoe word je nu gezonder? En wat levert het je op? En hoe kunnen we gezamenlijk zorgen voor een gezonder Gorinchem? Daar zetten we op in met Gorinchem Gezond.