WKS2 (Yulius), partner van Gorinchem Gezond

12 juli 2022

Gorinchem Gezond is er voor iedereen!

Gorinchem Gezond Gorinchem Gezond – Gorinchem Beweegt maakt zich sterk voor een gezond leven voor alle inwoners van Gorinchem. Gorcumse maatschappelijke partners, ondernemers, professionals en de gemeente vormen het netwerk van Gorinchem Gezond.

Eén van onze Gorinchem Gezond partners is WKS2 van Yulius, gevestigd te Gorinchem aan de WijnKoperStraat 2. Zij vertellen je graag wat meer over de mogelijkheid tot dagbesteding bij hen. Hiermee werk je aan de volgende elementen van het leefstijlroer; Zingeving, Sociaal en Ontspanning. Is dit niet direct wat bij jou past? Geen probleem, er is keuze genoeg in Gorinchem om aan verschillende elementen te werken.

Waarom dagbesteding bij WKS2?

Aan het woord is Jane, werkzaam bij Yulius: “Sommige mensen vinden het lastig hun dag in te vullen. Ze hebben bijvoorbeeld niet zoveel bekenden, waar ze even naar toe gaan voor een kop koffie of thee. WKS2 biedt deze bezoekers een zinvolle dagbesteding. Wij geloven dat ieder mens, met of zonder beperking, kwaliteiten heeft. Vanuit deze kwaliteiten werken we samen aan het vergroten of behoud van de zelfstandigheid. Hierdoor is iemand in staat mee te doen in de maatschappij. Wij helpen mensen hier graag bij.  Bij de dagbestedingsprojecten kun je contacten opdoen en onderhouden.  

Vanuit je eigen kwaliteiten kan je werken aan het vergroten of behouden van je zelfredzaamheid en maak je weer deel uit van de maatschappij.

De  dagbestedingsactiviteiten kunnen een belevingsgericht of ontwikkelingsgericht karakter hebben. Afhankelijk van jouw ondersteuning behoefte en doelen kijken we samen met jou wat bij je past.”

Meedoen?

Zin om mee te doen?  Je kan een afspraak maken om eens langs te komen. Zo kun je bij een activiteit aansluiten om te kijken of het wat voor je is. Mogelijk wil je eerst eens een dagdeel meedoen. Voor deelname aan onze dagbestedingsactiviteiten is een WMO-beschikking nodig. Wij kunnen je helpen om deze aan te vragen.

Inloop

Daarnaast zijn álle wijkbewoners sowieso van harte welkom op onze inloop. Deze is er op woensdag en donderdag van 10:00 tot 18:00.
De inloop van de WKS2 is een prettige  ontmoetingsplek waar mensen met elkaar contact hebben en iedereen uit de buurt welkom is. Er is verse koffie en thee verkrijgbaar en gelegenheid tot een praatje.

Activiteiten inloop

Tijdens de inloop worden er diverse activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen hier  ondersteund door een medewerker of vrijwilliger samen:

  • creatief bezig zijn
  • handwerken
  • tekenen/schilderen
  • mozaïeken
  • … of gewoon een boek of tijdschrift lezen

Voor meer informatie over WKS2 en de dagbesteding

Jane van ’t Hart, 0648205881, jvanthart@yulius.nl  en/of Miriam van Helvoort 0614772155, mtempelaar@yulius.nl 

Contactpersonen

Tanja Pijleman
Beweegcoach 'Meedoen door Beweging'
Sanneke Crok
Beleidsmedewerker sport - Meedoen door Beweging