Gorinchem Gezond

Wat is Gorinchem Gezond?
Gorinchem Gezond maakt zich sterk voor een gezond leven voor alle inwoners van Gorinchem. Gorcumse maatschappelijke partners, ondernemers, professionals en de gemeente vormen het netwerk van Gorinchem Gezond.

Wat is gezondheid?
Bij gezondheid denken we snel aan gevarieerd eten en voldoende bewegen. Het is de manier om de kans op ziekten te verkleinen. Toch is gezondheid meer dan ‘niet ziek zijn’. Het gaat ook om de kwaliteit van je leven. Hoe energiek ben je om alle uitdagingen van het leven aan te (kunnen) gaan? Heb jij regie over je leven? Doe je iets wat bij je past en wat je leuk vindt? Krijg je steun uit je omgeving? Is er iemand op wie je kan terugvallen of voel je je eenzaam?

Wil je weten hoe het staat met jouw gezondheid? Doe de check op www.mijnpositievegezondheid.nl.

Waarom Gorinchem Gezond?
Met corona in het achterhoofd is men zich nog meer bewust van een goede gezondheid. Met een ongezonde leefstijl ben je nog kwetsbaarder voor virussen en ziektes tenslotte. Daarnaast is meer dan de helft van de volwassenen in Gorinchem te zwaar. Met Gorinchem Gezond laten we inwoners zien dat een gezond leven binnen handbereik ligt. We zetten in op het belang van én kennis over een gezonde leefstijl. Gorinchem Gezond wil gezonde keuzes makkelijk maken. Het gaat dan niet alleen over voeding en beweging. Ook over zingeving, ontspanning, sociale contacten en slaap. Ons doel: een gezonde stad met vitale inwoners.

Meer informatie over Gorinchem Gezond
Meer weten over Gorinchem Gezond? Ga naar Visie Gorinchem Gezond.

Contactpersonen

Sanneke Crok
Beleidsmedewerker sport - Meedoen door Beweging
Tanja Pijleman
Beweegcoach 'Meedoen door Beweging'