Tips en nuttige links

13 juni 2022

Gratis programma bij overgewicht (GLI)

Twee jaar lang professionele begeleiding naar een gezonde leefstijl

In de gemeente Gorinchem kun je een 2-jarig leefstijlprogramma volgen dat volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico.

Sneller ziek als je te zwaar bent

Overgewicht en een ongezonde leefstijl geven een verhoogd risico op allerlei aandoeningen, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en hart- & vaatziekten. Slaapgebrek, stress en slechte voeding verzwakken ook je afweersysteem, waardoor je lichaam minder goed in staat is om virussen en andere ziekteverwekkers te bestrijden. Ook in de strijd tegen corona is een gezonde leefstijl dus van groot belang.

Samen met je coach werken aan een gezonde leefstijl

Het leefstijlprogramma heet ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’ (GLI). In dit 2-jarige programma word je door een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele coaching begeleid bij het aanleren van een gezonde leefstijl, afvallen en vasthouden van een gezond gewicht. Het programma start met een intakegesprek, waarin je kennis maakt met je coach en je doelen bespreekt. Na het intakegesprek beslis je samen of je gaat deelnemen. Het programma wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars en niet verrekend met je eigen risico. Je hebt daarvoor wel een verwijzing van je huisarts nodig.

Onderneem actie en meld je aan!

Wil jij NU de regie pakken en aan het stuur gaan staan van je eigen gezondheid, zodat je een fitter en vitaler leven tegemoet kan gaan? Kijk dan op de website www.gli-zuidhollandzuid.nl of neem contact op met de regio-coördinator: Leefstijlcentrum Your Health Spot of gli@yourhealthspot.nl

Ben je leefstijlcoach, fysiotherapeut of diëtist en wil je aan de slag met de GLI? Neem dan ook contact op met regio-coördinator Your Health Spot. Er is voor jou als zorgverlener binnen onze gemeente een belangrijke taak weggelegd om inwoners te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl!

Meer informatie:  
Your Health Spot (regio-coördinator GLI)
Chantal Burgman
chantal@yourhealthspot.nl

Budgetbespaartips

Kleine gewoontes; hoe doe je dat? 

Bron: BJ Fogg

Kleine veranderingen, groot resultaat. Je leven verbeteren is niet eenvoudig maar met de juiste aanpak wordt het wel makkelijker. Of je nu wilt afvallen, meer wilt slapen of wilt werken aan je werk-privébalans: het geheim is om klein te beginnen. Focus niet op dat ene moeilijke ding, maar op wat je mákkelijk kan veranderen; concentreer je op wat je wilt doen, niet op wat je móét doen. 

Aan de basis staat een prettige gedachte: een gelukkiger, gezonder leven voor jezelf creëren kan makkelijk zijn – en verrassend leuk. Vergeet de laatste fitnesstrend. Vergeet kortdurende goede voornemens. Vergeet het schuldgevoel. Vul de Mijn Recept- Kleine Gewoontes-methode in en ga aan de slag!

Nuttige links