BEWEEGmagaZINe

18 augustus 2020

BEWEEGmagaZINe nu ook online! Een magazine vol goede voorbeelden, dat brengt energie met zich mee! Per 2 april 2018 is in Gorinchem de Beweegcoach Zorg aan de slag gegaan. Zij zet zich in om zorgmedewerkers mee te nemen in de werkwijze van Bewegingsgerichte zorg. Hoe ze dat doet? Daarover leest u alles in dit magazine!

Beweegwinst zit in de kleine dingen

Beweegcoach Sanne van Driel: “Je hoeft niet naar de sportschool om actiever te worden, beweegwinst zit al in heel kleine dingen.” De cliënten worden door haarzelf maar beperkt begeleid. In plaats daarvan ondersteunt en inspireert ze de begeleiders om meer aandacht te besteden aan beweging gedurende de dag. Juist door de inzet van de eigen medewerkers kunnen de zorgpartijen de uitgangspunten van de Beweegcoach Zorg in de organisatie verankeren.

Samen werken aan het magazine

Het BEWEEGmagaZINe is samengesteld door alle bij de Beweegcoach Zorg betrokken zorgpartijen. Zij delen een aantal goede voorbeelden die van de grond gekomen zijn en beschrijven welke energie er is gaan stromen. Zo vertelt bijvoorbeeld Sandra, een cliënt van ASVZ, dat zij een maatje heeft gevonden om mee te sporten. En Ylja, begeleider bij SoZorg, vertelt dat teamwork en beweging nu meer centraal staan in hun begeleiding.

Ook vindt u tips ter bevordering van een gezonde leefstijl, die gemakkelijk toe te passen zijn voor uzelf of bij een cliënt.