Stappenteller

24 augustus 2020

Wandelen om je weerstand te verhogen, jawel. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het zetten van 8.000 tot 10.000 stappen op middelmatige intensiteit, dus hartslagverhogend, heel effectief is voor je gezondheid én om vet te verbranden. Haal je dit niet om welke reden dan ook? Dan helpt het al om jezelf uit te dagen iedere dag nét dat rondje extra te gaan lopen.

Daarom kunnen cliënten en medewerkers van de deelnemende zorgorganisaties gratis een stappenteller lenen; een groot succes! Met een stappenteller krijg je meer inzicht in hoeveel stappen je nu eigenlijk echt zet op een dag én kun je voor jezelf nieuwe doelen stellen.

Heb je interesse? Zet die eerste stap en neem contact op met Maud van Boxtel!

Tips om het wandelen (weer) uitdagend te maken:

  • De Ommetje-app van de hersenstichting. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.
  • Bij MooiGorinchem zijn verschillende routes beschikbaar om Gorinchem en de nabije regio te (her)ontdekken.
  • Wandelen leuker maken voor kids: tips van de ANWB.
  • De Hartstichting legt uit hoeveel stappen per dag nodig zijn om de kans op hart- en vaatziekten te voorkomen.
  • Vraag iemand mee! Samen is (bijna) alles leuker. Of sluit aan bij een van de lokale wandelmogelijkheden. Deze kun je terugvinden in de Wandel-je-Fit wijzer, te downloaden onderaan deze pagina.
  • Luister onderweg naar een van je (favoriete) podcasts. NPO radio 1 zet er een paar voor je op een rijtje.
  • Neem steeds een andere route, klinkt als een open deur.. Maar heb je al wel eens écht gekeken naar de verschillende mogelijkheden vanaf je eigen voordeur?