Werkwijze SeniorenFit

19 augustus 2020

SeniorenFit werkt wijkgericht. Per wijk wordt er een brief met vragenlijst verstuurd naar de senioren in de wijk. In deze vragenlijst kan men invullen wat ze nog graag willen doen. Bijvoorbeeld een fittest, meedoen aan een beweeggroep of juist iets creatiefs of aansluiten bij een koffie-inloop. Naar aanleiding van de uitkomsten worden de activiteiten in de wijk gekoppeld of opnieuw opgezet.

Fittest

De fittest wordt in iedere wijk georganiseerd. Tijdens deze dag meten we onder andere de bloeddruk, wandeltest, hartslag, gewicht en we doen een aantal fysieke testjes. Na de test krijgt iedereen persoonlijk advies van de fysiotherapeut. De test wordt in de wijk georganiseerd, met verschillende partners uit de wijk.

Beweeggroepen

Naar aanleiding van de fittest worden er nieuwe beweeggroepen opgestart. Dit zijn de Beweeg-je-Fit groepen. Er zijn verschillende niveaus in de wijken te vinden. Zo is er stoelgym, maar ook bootcamp. Oftewel, voor iedereen wel een groep om bij aan te sluiten. De beweeggroepen worden door de gemeente, in samenwerking met partners uit de wijk, opgestart. Na 15 weken wordt de beweeggroep overgenomen door de partner uit de wijk.

Andere activiteiten

Naast de Beweeg-je-Fit groepen zijn er ook wandelgroepen, fietsgroepen, creatieve groepen, verschillende koffie-inlopen en diverse workshops. Op de site kunt u alle informatie vinden over de activiteiten. Mist u een activiteit of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op!