Schoolsport

We optimaliseren de huidige en sterke samenwerking tussen onderwijsinstellingen en sportaanbieders, waarbij de inzet van elkaars kennis en kunde vanzelfsprekend wordt.

Dit doen we onder andere door de volgende projecten/acties in te zetten:

Schoolsporttoernooien

Jaarlijks worden diverse schoolsporttoernooien georganiseerd door de sportaanbieders in Gorinchem, zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Zij bieden hiermee de Gorcumse kinderen de mogelijkheid in aanraking te komen met diverse sporten en verenigingen. Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van de schoolsporttoernooien.

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een nationaal sportinitiatief, wat traditiegetrouw plaatsvindt op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Gorinchem Beweegt ondersteunt scholen actief bij het organiseren van een sportieve en gezonde dag, waarbij de verbinding wordt gelegd met de spelbepalers in onze stad.

Sportclinics op school

Door middel van sportclinics op school maken kinderen kennis met het sportaanbod in Gorinchem. Sport- en beweegaanbieders komen langs, verzorgen een les en maken kinderen enthousiast om lid te worden. Gorinchem Beweegt is de verbindende factor tussen de sportaanbieder en schoollocatie. Hiermee dragen we bij aan een structurele sportdeelname onder kinderen van 4-18 jaar.

Schoolschaatsen

In de maanden december en januari vindt het Winterfestijn plaats. Op de Grote Markt in Gorinchem wordt een grote ijsbaan geplaatst, waar deze maanden geschaatst kan worden. In de laatste week voor de kerstvakantie worden alle Gorcumse basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 met hun klas uitgenodigd voor een culturele activiteit in combinatie met een Elfstedentocht op de ijsbaan.