Meedoen door beweging

Naast ‘sport en bewegen als doel’ is sport en bewegen in toenemende mate ook een succesvol en laagdrempelig middel om maatschappelijke doelstellingen te behalen. Sport kan bijvoorbeeld kwetsbare en lastig te bereiken doelgroepen in beweging zetten en bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Zowel letterlijk als figuurlijk. De pijler ‘Meedoen door beweging’ in de Kracht van Sport, gaat dan ook over de inzet van sport als middel voor preventie, signalering, vitaliteit, participatie en het versterken van eigen kracht. Sport en bewegen heeft immers veel voordelen: het is leuk om te doen, het is goed voor je gezondheid, je krijgt er meer zelfvertrouwen door en vaak maak je er ook nog nieuwe vrienden mee! Meedoen door beweging is ook onderdeel van het Integraal Sociaal Beleid (ISB) van de Gemeente Gorinchem.

Samen komen we verder

Wil je zelf of samen met jouw team brainstormen over onderwerpen als bewegen, gezonde leefstijl en bewustwording en jouw (werk) omgeving met de “beweegbril” op bekijken? Wij inspireren je graag! Voor meer informatie over de pijler Meedoen door beweging of het maken van een afspraak, kun je contact met ons opnemen.

Contactpersonen

Sanneke Crok
Beleidsmedewerker sport - Meedoen door Beweging
Tanja Pijleman
Beweegcoach 'Meedoen door Beweging'