Citytrainers Gorinchem

Werk aan jouw succes!

Denk je soms wel eens mijn stad is saai? Denk je ook wel eens dit kan ik beter doen? Houd je van organiseren of wil je dit leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wil jij bijdragen aan een sportieve, creatieve en sociale stad? Dan ben je hier op de juiste plek!

Citytrainers zijn jongeren die door een training in staat zijn culturele of sportieve activiteiten te begeleiden en te organiseren in Gorinchem. Zet jouw talent in en samen maken we de stad nog leuker!

Wat kan ik ermee?

Als je geen idee hebt wat je ermee kan, denk dan bijvoorbeeld aan het organiseren van een toernooi of workshop en het bedenken en uitvoeren van een muzikale middag. Maar ook het opzetten van bijvoorbeeld een skate evenement is absoluut mogelijk. Er valt als Citytrainer in opleiding zoveel te ontdekken en te leren over jouw eigen talenten, stad en mogelijkheden.

Check het filmpje van de gemeente ’s-Hertogenbosch voor een beter beeld.

Denk je nog steeds: tof dit wil ik! Word dan Citytrainer! En ga voor jouw succes!

Wat kan je na de opleiding Citytrainers?

Je zet in op het ontplooien van jouw vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. HIerdoor zijn Citytrainers in staat om samen met organisaties sport- en culture activiteiten te organiseren, vaak voor mensen uit hun wijk of eigen netwerk.

Een Citytrainer is na de cursus in staat om activiteiten en/of trainingen te organiseren en te begeleiden. Een Citytrainer zet kennis en ervaring in voor de eigen stad, school, wijk, vriendengroep of vereniging.

Voor iedereen

Iedereen kan en mag zich aanmelden, vanaf 13 jaar. Het enige wat we vragen is jouw enthousiasme. Wanneer jij je aanmeldt voor de praktijkgerichte training zetten we jouw talent centraal. Wij helpen jou te ontdekken waar je talent ligt en bieden een podium en netwerk. We zoeken daarnaast samen naar een podium wat bij jou past. Dit kan in sport, cultuur en welzijn zijn. Ben je nog meer nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Wat gebeurt er als je je aanmeldt?

Citytrainer Gorinchem word je door de cursus te doorlopen en succesvol af te ronden. De cursus bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk. Geen stoffige en saaie theorie, maar dingen die jij wilt leren. Dit is verdeeld over verschillende bijeenkomsten. Deze vinden plaats één keer in de twee weken. Samen gaan we aan de slag met toffe opdrachten. Maak je geen zorgen over zitten en leren, want hier horen leuke opdrachten bij.
Alles wat we geleerd hebben, gaan we gelijk toepassen in de praktijk. Hier kun je echt ontdekken wat voor Citytrainer jij gaat worden. Heb je alles gedaan? Dan geef je een korte pitch van wat je hebt gedaan en krijg je een certificaat. Vanaf nu mag jij jezelf Citytrainer Gorinchem noemen en vervolgens kun je zelfstandig aan de slag in de stad!

Jouw talent staat centraal!

Citytrainer gaat erg uit van vaardigheden en talenten. Deze leer je dan ook ontwikkelen tijdens het traject. De belangrijkste vaardigheden zijn: presentatie, samenwerken, ontwikkelen en organiseren & begeleiden. Je leert al deze skills en hoe je dat kan inzetten voor jouw school, buurt, wijk of stad. Je gaat actief aan de slag en wordt geïnspireerd om de Citytrainer die jij wilt zijn vorm te geven. Wat wil jij? Wie ben jij? Wat is jouw talent?

Wij zijn met heel veel plezier op zoek naar mensen die het leuk lijkt om mee te doen aan dit programma,  waarin wij met verschillende bijeenkomsten, trainingen en praktijkervaringen groeien tot een Citytrainer. Wij zoomen vooral in op het gebied van sportieve-, creatieve-, organisatie en sociale talentontwikkeling. 

Citytrainer is voor jongeren vanaf 13 jaar met een PASSIE voor cultuur & sport en die willen bijdragen aan een sociale en actieve stad. Ze staan open voor persoonlijke ontwikkeling met als resultaat dat zij als betere vrijwilligers inzetbaar zijn voor maatschappelijke, sportieve en culturele activiteiten en evenementen. Zij kunnen deze ZELF ook organiseren. Tegelijkertijd vergroten zij de mogelijkheid om hun netwerk te verbreden en nieuwe ervaringen en kennis op te doen.

Introductiebijeenkomst

Tijdens de introductiebijeenkomst op dinsdag 7 mei laten we je kennis maken met de methode Citytrainer. Niet alleen krijg je informatie over de werkwijze van Citytrainer, maar je gaat ervaren wat de cursus inhoudt en op welke manier deze iets kan betekenen voor de jongeren waarmee je in contact bent of komt. Afhankelijk van het aantal deelnemers start de eerste cursus op 21 mei. De cursus bestaat uit 9 theoriebijeenkomsten van ongeveer twee uur met aansluitend vijftien praktijkuren. De deelnemers sluiten de cursus af met presentaties van hun project en er is een mooie certificaatuitreiking. De geslaagden mogen zich dan officieel Citytrainer Gorinchem noemen!

Lukt het niet om op 7 mei erbij te zijn maar wil je wel graag starten neem dan contact met ons op.

Waar en wanneer vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden plaats op dinsdagmiddag. Hierdoor kun je dit mooi combineren met school en de sport- of cultuurvereniging. Mocht dit niet lukken voor jou en eventuele andere jongeren dan gaan we samen kijken naar nog andere passende momenten. De onderstaande datums zijn dus nog onder voorbehoud.

Bijeenkomsten:

  • Startbijeenkomst 7 mei 16:30 – 17:30 Centraalpunt
  • Training 1 21 mei 16:30 – 19:00 Dalemplein
  • Training 2 28 mei 16:30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 3 4 juni 16:30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 4 11 juni 16.30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 5 18 juni 16:30 – 19:00 Dalemplein
  • Training 6 2 juli 16:30 – 19:00 Centraalpunt
  • Training 7 9 juli 16:30 – 19.00 Dalemplein
  • Terugkom moment 3 september 16:30 – 19:00 Dalemplein

* De locaties en tijden zijn nog onder voorbehoud
**mocht je op een van de datums niet kunnen dan kan er altijd in overleg gekeken worden naar de mogelijkheden

Wat krijg je van ons?

Waar je zelf hard mee aan de slag gaat is een unieke ervaring en kans in de stad. Je kan op toffe plekken ervaring opgaan doen. Daarnaast krijg je een bewijs van deelname en certificaat. Dit kun je later op je CV zetten. Daarnaast krijg je een heel gaaf netwerk in de stad. Ook krijg je een toffe hoodie en shirt van ons bij deelname.

Op de bijeenkomsten krijg je van ons avondeten, zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft of gelijk door kan naar de sportvereniging. Met een toffe groep jongeren ga je deze ervaring aan. Hier kunnen natuurlijk ook weer hele mooie vriendschappen uit ontstaan.

Verder krijg je ook twee ontzettend enthousiaste Citycoaches, die jou gedurende het hele proces ondersteunen en bijstaan waar nodig. Zij kunnen niet wachten jou te ontmoeten!

Vul snel het formulier in dan nemen wij contact met je op! Of app naar Buurtsportcoach Sabine 06 500 39 751
Hier vind je het formulier: https://forms.office.com/e/4AbgPff2GZ?embed=true

Wil jij Citytrainers inschakelen?

Toffe praktijkplek of kan jouw organisatie op een andere manier ondersteunen?
Wil jij de Citytrainers inschakelen? Heb jij een toffe praktijkplek of evenement en kun je wat extra handen gebruiken? Vind je Citytrainers een mooi initiatief en wil ons hierin (financieel) ondersteunen? Neem dan contact op met buurtsportcoach Sabine voor de mogelijkheden.