Iedereen verdient een kans om mee te kunnen doen!

05 oktober 2021

Esther Vergeer Foundation Sportpoli
In de afgelopen maanden is de Esther Vergeer Foundation Sportpoli gestart. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind welkom is. Deze Sportpoli worden officieel geopend met een Sleutel Estafette die op 1 oktober start in Papendal en op 6 oktober aankomt in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Afgelopen maandag droeg ook Gorinchem als Sportvesting (Sportgemeente v/h jaar 2019) zijn steentje bij in de estafette.

Persoonlijke begeleiding essentieel
De Foundation zoekt naar een sport die past bij het kind en zijn/haar beperking en begeleidt kind en ouder naar de sportvereniging in de eigen woonomgeving. In Gorinchem biedt onze Beweegcoach deze persoonlijke begeleiding. Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: “Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”.

Sleutel Estafette
De officiële opening van de sportpoli’s vindt de eerste week van oktober plaats, middels een feestelijke Sleutel Estafette. Van 1 t/m 6 oktober wordt de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een Sportpoli gebracht. Aan de Sleutel Estafette werken topsporters, kinderen met een beperking en hun ouders, BN’ers en partners van de foundation mee als symbolisch bewijs van dat we er alleen samen voor kunnen zorgen dat elk kind kan sporten. In de Gemeente Gorinchem is er met ondersteuning van GHC Rapid (een van de verenigingen die zich hard inzet om iedereen mee te laten doen en een kans te bieden) aandacht gevraagd voor dit mooie initiatief. Afgelopen maandag werd dan ook de sleutel door de Beweegcoach zorg van de Gemeente Gorinchem en de beleidsmedewerker inclusiviteit een stukje dichterbij zijn eind doel gebracht.

Want met zijn allen kunnen we iedereen mee laten doen! Weet jij hoe belangrijk het is om te blijven bewegen? Ben jij opzoek naar kansen in Gorinchem? Neem dan contact op met onze Beweegcoach!

Contactpersoon

Sanne van Driel
Beweegcoach Zorg