Programma Leefstijlfestival woensdag 15 mei

25 april 2024

De derde editie van de Gorinchem Gezond Week staat voor de deur. Alle inwoners van Gorinchem zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een week vol activiteiten gericht op een gezonde leefstijl. Gorinchem Gezond Week 2024 – Gorinchem Beweegt . Van 13 mei tot 18 mei kunnen buurtbewoners terecht bij diverse locaties zoals wijkcentra, sportpunten, de LimonadeBrigade, de Rozenobel en meer.

Eén van de hoofd-evenementen is het Leefstijlfestival op 15 mei van 14.30 tot 20.00 uur op het Gildenplein. Tijdens dit festival kun je je laten inspireren door gasten zoals Redouan Ait Chitt, Esmay Usmany en het duo Jaap Seidell & Lili Genee. Zo geeft Lili, de vrouw van Wilfred Genee, samen met Jaap het gesprek aan  over “voeding en verleidingen”, met een interactief deel waarbij mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan over waar ze zelf tegenaan lopen. Esmay schrijft persoonlijke gedichten over leefstijl en Redouan doet een breakdance-act. Verder zijn er tijdens het Leefstijlfestival gratis gezondheid checks te doen. Zo kun je je BMI, bloeddruk, vitamine D en cholesterol laten testen en daarna de resultaten bespreken met een leefstijlcoach, tijdens een gesprek over leefstijl.

Vervolgens kun je door naar allerlei pleinen: beweging, voeding, ontspanning/slaap en zingeving/sociaal. Er zijn diverse kraampjes, waarbij je informatie kunt krijgen over activiteiten en kinderen kunnen zich laten schminken in het thema “fruit’.

Je kan je ook gelijk inschrijven bij allerlei aanbieders voor activiteiten na 15 mei. Hierbij kan je denken aan: Een workshop stress verminderen d.m.v. ademhalingstechnieken, Start-to-FitWalk Cursus. Wandelen, een Workshop Chinese yoga (Chi Neng Qigong), Workshop Tuinieren, workshop ‘eet ik wel gezond?’ en nog veel meer.

Buiten is er voor kinderen en jongeren een free running parcours van Tantum freerunning i.s.m. The mall. En het Trimbos Instituut staat er met de “Ik-stop-nu-bus” (www.ikstopnu.nl).

Wil je meer weten? Bezoek onze website www.gorinchembeweegt.nl/gezond en extra informatie. Volg ons op sociale media voor updates over het leefstijlfestival.