Sjors Sportief groot succes!

17 mei 2021

Sjors Sportief is niet meer weg te denken in de gemeente Gorinchem. Sjors is het boegbeeld van het gelijknamige sportstimuleringsproject dat in 2020 van start ging. Het project maakt het voor alle inwoners van Gorinchem mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen/aanbieders in Gorinchem. Afgelopen schooljaar hebben er 2500 mensen gebruikt gemaakt van het Sportplatform.
Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen inwoners in Gorinchem sinds 2020 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past.


Kennismaken met sport
Sjors Sportief is een initiatief van de gemeente Gorinchem in samenwerking met de sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders, vertelt Corné van Rosmalen, Buurtsportcoach bij de gemeente Gorinchem. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners kennis kunnen maken met sport. Sjors maakt het voor iedereen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sportactiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.” Van 18 september t/m 17 oktober staat de Gorcum Sportmaand weer voor de deur. Een ideaal moment om te ontdekken welke sport bij jou past.


Proeflessen en activiteiten aanmelden
Voor de basisschoolkinderen wordt het aanbod aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, die alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in Gorinchem ontvangen. “Om iedereen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Van Rosmalen. “Op de website www.sportingorinchem.nl kunnen aanbieders voor alle inwoners van Gorinchem hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat van 18 september t/m 17 oktober van jong tot oud in beweging komt en we er samen een groot succes van maken.”

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Gorinchem Beweegt gorinchembeweegt@gorinchem.nl of 0183-659425