Trommel zonder Rommel

08 augustus 2022

Vul een gezonde broodtrommel

Nog even en dan gaan de kinderen weer naar school. Een nieuw schooljaar met nieuwe kansen en misschien wel nieuwe gewoontes. Gorinchem Gezond stimuleert inwoners van Gorinchem graag tot een gezonde(re) leefstijl. Dat is soms nog en behoorlijke uitdaging. We vervallen namelijk allemaal makkelijk in bekende (eet)patronen en gewoontes. Het vullen van de overblijf trommel bijvoorbeeld, altijd weer een uitdaging om de balans te vinden tussen lekker én gezond.

Gratis advies?

In de week van 15 augustus ’22 staat diëtist en voedingsconsulent Jane van FysioPP daarom in de Lidl (Kon. Wilhelminalaan 73) om gratis advies te geven. Dit is de week dat ouders boodschappen doen voor de dagen dat de kinderen weer voor het eerst naar school gaan na de vakantie. Zij gaat ouders inspireren en helpen om hun kinderen een gezonde lunch en pauzehap mee te geven naar school. Zo krijgen ouders handvaten om te variëren met de gezonde(re) broodtrommel. De volgende tijden zal zij aanwezig zijn:

  • Maandag 15-08: 17:00- 21:00 uur
  • Woensdag: 17-08: 09:00 -13:00 uur
  • Donderdag 18-08: 17:00-21:00 uur

Kun je niet wachten? Neem dan vast een kijkje in het boekje van de GGD boekje-geen-rommel_lr.pdf (dienstgezondheidjeugd.nl)

Zorgverzekeraar

Wist je dat er je ook in Gorinchem gebruik kunt maken van het, door de zorgverzekeraar (basispakket) vergoede, traject ‘GLI’ voor 18 + en ‘Cool2BFit’ voor 8-12 jaar? Beide trajecten zijn erop gericht om jou te begeleiden bij het realiseren van een gezonde(re) leefstijl en het verminderen van leefstijl gerelateerde (chronische) aandoeningen.

Contactpersoon

Tanja Pijleman
Beweegcoach 'Meedoen door Beweging'