WMO Sportvoorzieningen

04 september 2020

Wil je gaan sporten of bewegen, maar heb je door je beperking hier speciale materialen voor nodig? Dan kun je in aanmerking komen voor een sportvoorziening. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen bij het WMO zorgloket (wmoloket@gorinchem.nl / 0183 659 535).

Bij een aanvraag wordt er een afweging gemaakt tussen de frequentie en intensiteit van het sporten, de investering en de mogelijkheid om materialen (in eerste instantie) te lenen of huren. Vanuit de WMO zoeken ze graag gezamenlijk naar een passende oplossing om jou deel te kunnen laten nemen!

Vervoer

Kun je niet zelfstandig naar een van de beweegactiviteiten reizen? Dan kun je een van de volgende opties inzetten:

  • MolenHopper: Taxi de MolenHopper is 7 dagen per week beschikbaar. Het is bedoeld als aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. Meer informatie: www.molenhopper.nl
  • Klussendienst: ben je 55+’er, ervaar je een beperking of ben je langdurig ziek en lid van de Klussendienst? Dan kun je gebruik maken van personen- en rolstoelvervoer. Per rit €3,50. Contact: 0183 781 000.
  • Via de Dirk Kuyt Foundation is ook (gratis) groepsvervoer aan te vragen. Kijk voor meer informatie op www.dirkkuytfoundation.nl

Goed om te weten

  • Vrijwilligerssteunpunt: hier kun je als non-profit organisatie een vacature plaatsen voor een beweegmaatje; iemand die met je mee wil gaan sporten.
  • Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid stelt zich tot hoofddoel de belangen van mensen met een beperking en hun ouders of vertegenwoordigers te behartigen. Mensen met een beperking (verstandelijk en/of fysiek) willen zo gewoon mogelijk leven en deelnemen aan de maatschappij en daar waar mogelijk, mee werken om dat te bereiken.
  • Mantelzorgondersteuning: wanneer je als mantelzorger behoefte hebt aan een luisterend oor, een vraag wilt stellen, (te) zwaar belast bent en/of nieuw bent als mantelzorger, dan kun je contact opnemen met de mantelzorgconsulent. Aan de mantelzorgondersteuning en de workshops zijn geen kosten verbonden. U kunt contact opnemen via mantelzorg@gorinchem.nl of 0183 659 549.