Gorcumers behalen GoFit challenge, 2500 km lopen in rap tempo!

06 november 2020
Wethouder Joost van der Geest

Vandaag behaalden 190 wandelaars en hardlopers de GoFit challenge. Hierbij lopen ze alleen, maar met elkaar 2500 kilometer. Met deze challenge daagde de gemeente Gorinchem inwoners uit om ook in deze tijd in beweging te blijven. De doelstelling was om binnen een maand 2500 km te lopen. Dit doel is nu, ruim voor het einde van de maand, al behaald door deze groep enthousiaste en actieve Gorcumers.

Nieuwe uitdaging: 10.000 km!

Joost van der Geest, wethouder Sport is trots op de lopers: “ We bewijzen maar weer dat we terecht Sportgemeente van 2019 zijn geworden. Het is binnen een week al gelukt de 2500 km te lopen en dus daag ik inwoners opnieuw uit om voor eind november 10.000 km met elkaar te lopen. Zo lopen we alleen maar toch samen!”  Inwoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor de challenge. Dat kan met een gratis account van de Strava app en je aan te melden voor de club Gorinchem Beweegt – GoFit.

Over het GoFit programma

De gemeente Gorinchem zet zich in voor preventie, gezonde leefstijl en positieve gezondheid. GoFit is hiervoor ontwikkeld en kent de thema’s gezonde voeding, mentale fitheid, zingeving en sporten & bewegen. Deze thema’s dragen bij aan het verhogen van je weerstand en vitaliteit. Deze thema’s bieden inwoners handvatten om aan de slag te gaan met hun gezondheid. Meer over het GoFit programma .

Contactpersoon

Lotte Blok
Beweegcoach Senioren