Gratis sporthulpmiddel uitproberen

14 december 2022

Ook de gemeente Gorinchem biedt (gratis) de Uniek Sporten Uitleen aan voor haar inwoners.

Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat iedereen kan meedoen, zie https://www.gorinchembeweegt.nl/aanbod/soort/meedoen-door-beweging/

Welke sport past bij jou?

Wil je weten wat er allemaal te doen is aan sport in Gorinchem? Kijk dan op Het sport- en cultuuraanbod in Gorinchem . Soms kun je met een hulpmiddel regulier meedoen en soms past het beter in groepsverband met gelijkgezinden. Beide is mogelijk.

Uniek Sporten Uitleen

‘Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice voor de sportrolstoelen of handbikes, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen. Tijdens de uitleenperiode is er technische service en onderhoud beschikbaar. Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.’ Aldus te lezen op de website van Uniek Sporten Uitleen.
Hulpmiddel gevonden?
Heb je een sporthulpmiddel gevonden dat helemaal bij jou past? Dan kun je een aanvraag doen bij de WMO https://www.gorinchem.nl/zorg-en-ondersteuning/aanvragen-gesprek-wmo, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV.

Contactpersoon

Tanja Pijleman
Beweegcoach 'Meedoen door Beweging'